Sta je dan, achter de bar bij je eerste TAP TAKEOVER @Rijke&zn

 

Wie is de brouwer

 

Tja, dat ben ik, Ricky 32 jaar oud. Ik verzin alle recepten zelf, brouw ze zelf eerst thuis, brouw het bier (met de brouwerij & brouwer dan wel) in het groot, lever het bier af in de buurt en alle zaken die eromheen hangen.. een best pittige hobby, al zeg ik zelf.

Westie, DE white dog, is ons mascotte, het is een West Highland White Terriër, 10 jaar oud.

 

Hoe ben ik begonnen?

 

Heel simpel eigenlijk. Mijn vrouw kocht een ciderpakket van de XENOS. het geluid van een ploppend waterslot en natuurlijk het eindproduct! ik begon steeds meer ciders te maken, wild gefermenteerde ciders. ik begon meer te leren over het verschil tussen  gisten en dan de stap naar bier! vooral wilde bieren, *brett bieren, lambieken, saisons. 

 

Het eerste biertje!!

 

Omdat wilde bieren nog niet heel toegankelijk waren, vooral niet voor mijn collega's en familie waar ik mijn bier aan verkocht. brouwde ik een tripel. Dit bier liep zo goed dat ik elk weekend aan het brouwen was. Er waren zelfs wachtrijen van een paar maanden.. wilde je een doos tripel, bestel dan 3 maanden van te voren, minimaal..!

Ik vond het hartstikke leuk en besloot me in 2018 in te schrijven bij de KVK als thuisbrouwerij! hartstikke gaaf, ik had 120L pannen, een HERMS installatie (meer info hier) maar kreeg al snel te horen van de douane dit het niet in een woonhuis mocht. K*T...

Ik besloot dus een huurbrouwerij te worden. Had mijn eerste klant al (slijterij van Pelt, Dordrecht) alleen het bier werd niet zoals ik het zelf had gewild. Te zoet en te weinig alcohol. ik had immers geen ervaring met het vergisten van 1000L! 

 

Meer bier volgde wel!

 

Na mijn niet zo geslaagde tripel werd ik gevraagd om op een festival te staan, in mijn eigen stad nog wel (SCHUIM 2019!) met alleen 1 bier op de markt waar ik niet tevreden over was, ging ik snel weer brouwen. In de tussentijd heb ik wel een paar keer een NEIPA gebrouwen, lastig want NEIPA's oxideren, vooral thuis, razend snel.

Toch bracht ik 3 bieren op de markt (en mee naar het festival) ik had ze zelf nog niet geprobeerd dus de spanning was hoog!

Cloud (NEIPA), Nautical Dusk (Quadrupel) & Pluvio (Belgium Strong Blond Ale)

Helaas is de pluvio nooit op de markt gekomen omdat hergisting op fles niet was gelukt, maar de andere 2 waren wel goed gelukt! sterker nog, de Cloud won het festival! AD-Media

De week erop volgende mijn tweede festival in Papendrecht. Hier ontmoette ik de mannen van Hopping Borders. een groothandel.

ik had nog 5 fusten van de cloud en was volledig uitverkocht! en besloot snel een batch#2 te maken om voet te krijgen in Nederland.

En dat lukte behoorlijk! de cloud#2 was namelijk binnen 13 minuten geheel uitverkocht.

overal, door heel Nederland & Belgie kon mijn bier gedronken worden. En werd ook goed beoordeelt!

Toch is er voor gekozen, de cloud niet altijd op de markt te zetten. Elke batch heeft een kleine aanpassing. Vonden mensen hem iets te zoet, dan wordt hij iets droger de volgende keer, vonden mensen hem te bitter, dan wordt hij de volgende keer minder bitter.

Ik vind dan dat mensen onderdeel worden van het biertje

 

onze bieren worden gebrouwen in de prachtige ketels van bax brouwerij in groningen

 

 


En een kleine FAQ.

Wij willen graag (als webshop, slijterij, winkel, restaurant, kroeg) direct bier van jullie kopen.

 

Super tof

*als je bedrijf in de Drechtsteden bevindt kom ik graag eens in gesprek met jullie!

*buiten de Drechtsteden, STUUR EVEN EEN MAIL NAAR INFO@WHITEDOGBREWERY.NL

 

Wij willen graag dat onze favoriete webshop, slijterij, winkel, restaurant, kroeg jullie bier verkoopt.

 

Nice!

maar zie antwoord van hierboven. 

 

Jullie label is echt mooi! maken jullie die zelf?

 

Ja dat vinden wij ook! en nee, zulke grafische kunsten kunnen niet van mijn handen komen. Dit wordt gemaakt door Egwin 

hier een linkje naar zijn webpagina.

leuk feitje, hij heeft zilver gewonnen bij de A'design award in 2019, een prestatie op zichzelf. 

 

Kunnen jullie een label opsturen, wij verzamelen deze?

 

Helaas wij versturen geen labels, etiketten, coasters, stickers, ect. 

Deze mails worden genegeerd